Масаж с мед – детокс терапия

За благоприятните лечебни свойства на пчелния мед знаем всички, при това още от малки, а прекрасния му сладък вкус не подлежи на коментар. В миналото той е бил ползван за лечение при различни видове  инфекции и болести

Детокс терапия с мед

Масаж с мед е оригинална процедура, чиято цел е да премахне от организма ни натрупваните през годините вредни вещества, като със специфичната си методика ги извлича през кожата.

 

Самите масаж и детокс терапия с мед преминават през три етапа. Първо се извършва пилинг на гърба, след което се почиства и подсушава. След това идва ред на основната част от терапевтичния сеанс – нанасянето на меда върху гърба и мануалната обработка, която комбинира различни масажни похвати така, че медът да се разнесе и втрие добре в кожата. Накрая тялото се почиства и подсушава отново, като общо цялата процедура продължава около 40 – 50 минути.

Какви са ползите от един масаж с мед?

Когато ние консумираме меда, голяма част от неговите най – полезни съставки се губят при нашето храносмилане. Прилагайки го директно върху кожата, те се усвояват напълно и комбинирани с мануалните масажни техники спомагат за:

  • по–доброто кръвообръщение
    • освобождаването от токсичните продукти в организма
    • възстановяването от прекарани инфекции
    • премахването на мускулното напрежение и стреса
    • повишаването на цялостния тонус

Съвременния вид на един детокс масаж с мед е почерпил вдъхновение от най – добрите традиции на класическия масаж, съчетани с полезните свойства на пчелния мед, като по този начин Вашето тяло получава най – доброто и от двете. С негова помощ Вие не само ще стимулирате организма си да се пречисти, но и ще подсилите имунната си система, предпазвайки се от най – често срещаните прояви на дискомфорт като главоболие, отпадналост, депресия и още много други.

Започнете здравословно и приятно своята седмица като поръчате още сега масаж с мед – новото предложение на „Център за масаж и кинезитерапия FIZ“ на телефон 0878 677 997!