Лечебна физкултура

Лечебна физкултура

 

Все повече на дневен ред стои въпросът с нездравословното хранене и липсата на физкултурна активност на нашите деца, особено при бързото развитие на технологиите, които заемат почти изцяло тяхното свободно време. Тези два проблема пораждат още куп последствия и ако не са адресирани навреме могат да доведат не само до наднормено тегло, но и до изкривявания, проблеми с координацията на различните мускулни групи и нарушаване на функциите на вътрешните органи.

FIZ предлага на Вашите деца активна и динамична физкултурна програма, поднесена на достъпен език и по интригуващ за децата начин, така че да ангажира интересът им и да поясни ползите от редовната физкултура, които са не само забавни, но и ефективни. Методите на лечебна физкултура осигуряват профилактика и лечение на гръбначни изкривявания, а също така е и превантивен метод срещу тях. Изправителните упражнения на лечебната физкултура приучават децата на правилна стойка, развиват мускулатурата, която е основна опора на гръбначния стълб и предпазват от болки в областта на гърба и кръста на по – късна възраст. Резултатите са невинаги бързи, но за сметка на това са най – трайните и сигурни за борба с гръбначни изкривявания и предпазване от тях.

Навременното лечение на проблемите, свързани с неактивния начин на живот или причинени от заболяване или травма, е от ключово значение за правилното физическо и психическо развитие на децата. Програмата за лечебна физкултура на FIZ е достъпна и интригуваща за Вашите деца и ще им помогне да придадат динамичност на своя ден, както и да се предпазят от най – често срещаните нездравословни следствия.

Подарете здраве и на Вашите деца заедно с център за физиотерапия и кинезитерапия FIZ!

Запази час
0