Спортен масаж

Не се заблуждавайте от името – съвсем не е необходимо да сте спортист или атлет, за да се възползвате от спортен масаж. Всеки, който практикува някаква спортна дейност (футбол, тенис и т.н.) или просто поддържа форма, може да се убеди в ползата от спортния масаж, особено в случаите, в които натоварването не е системно.

Самият спортен масаж е вид дълбокотъканен масаж, чиято цел е да ускори възстановяването на мускулите и настъпването и поддържането на тренинг както в цялото тяло, така и в определените мускулни групи.

Премахвайки умората от мускулите, Вие не само ги подсилвате, но и усъвършенствате тяхната тренираност и издръжливост на натоварване.

спортен масаж FIZ - Центрове за масаж, София

Използват се модифицирани методи на класическия масаж, пригодени специално за:

  • Подготовка на организма преди спортуване – загряване и отпускане на мускулни групи със спортен масаж в зависимост от индивидуалните нужди. Целта е да се преодолеят неприятните предстартови състояния на организма, да се облекчи болката, ако такава присъства и да се постигне максимална готовност, което от своя страна да предпази от травми и наранявания;
  • Възстановяване на организма след тренировка – максимално бързо нормализиране на жизнените функции след натоварване, възвръщане на силата и премахване на умората. В този случай един спортен масаж ще Ви помогне да преодолеете недостига на кислород и мускулното напрежение, за да можете да завършите Вашата тренировка пълноценно;
  • Лечение на спортни травми или заболявания – в зависимост от индивидуалните особености на организма и тежестта на травмата се селектират най – подходящите техники на спортен масаж, така че оздравителния процес да се ускори, да се намали отока или застойния процес и да се нормализира опорно-двигателната функция. Може да се прилага и профилактично. При комбинация с кинезитерапия води до отлични резултати.
  • Добавка към Вашата тренировка – в този случай спортен масаж се прави между 5 и 12 часа след самото занимание, съобразено с тренировъчния режим. Спортните масажи могат да се прилагат в почивните дни или когато нямате възможност да тренирате поради контузия или пътуване, като идеята е физическия тонус на тялото да бъде поддържан постоянно, дори когато то не се натоварва.

Специалният спортен масаж е ефикасен начин за подобряване на кръвообращението, обмяната на веществата, усъвършенстване на централната нервна система и укрепване на общото състояние на вътрешните органи.

Поръчайте ваучер за подарък „Спортен масаж“ от тук:

Ваучер за 60 мин. спортен масаж

113.00 лв.

Ваучер за 60 мин. спортен масаж

използвани: (0/300)

Името на получателя
След завършване на поръчката, ще може да свалите ваучера

Удобство и комфорт

Ваучерите са валидни 365 дни след покупка. Гаранция FIZ

Описание

Използват се модифицирани методи на класическия масаж, пригодени специално за:

  • Подготовка на организма преди спортуване – загряване и отпускане на мускулни групи със спортен масаж в зависимост от индивидуалните нужди. Целта е да се преодолеят неприятните предстартови състояния на организма, да се облекчи болката, ако такава присъства и да се постигне максимална готовност, което от своя страна да предпази от травми и наранявания;
  • Възстановяване на организма след тренировка – максимално бързо нормализиране на жизнените функции след натоварване, възвръщане на силата и премахване на умората. В този случай един спортен масаж ще Ви помогне да преодолеете недостига на кислород и мускулното напрежение, за да можете да завършите Вашата тренировка пълноценно;
  • Лечение на спортни травми или заболявания – в зависимост от индивидуалните особености на организма и тежестта на травмата се селектират най – подходящите техники на спортен масаж, така че оздравителния процес да се ускори, да се намали отока или застойния процес и да се нормализира опорно-двигателната функция. Може да се прилага и профилактично. При комбинация с кинезитерапия води до отлични резултати.
  • Добавка към Вашата тренировка – в този случай спортен масаж се прави между 5 и 12 часа след самото занимание, съобразено с тренировъчния режим. Спортните масажи могат да се прилагат в почивните дни или когато нямате възможност да тренирате поради контузия или пътуване, като идеята е физическия тонус на тялото да бъде поддържан постоянно, дори когато то не се натоварва.

Специалният спортен масаж е ефикасен начин за подобряване на кръвообращението, обмяната на веществата, усъвършенстване на централната нервна система и укрепване на общото състояние на вътрешните органи.

Адреси: FIZ 1 до НДК (ул. Петър Берон 5А) и FIZ 2 до Метростанция Сердика (ул. Лавеле 11)
За консултация, изготвяне на персонални програми и актуални промоции, се свържете с нашите усмихнати колеги на 0878 677 997.

Запази час