Рефлексотерапия

Основана на принципа, че всички системи, органи и жлези в тялото са проектирани върху рефлексни зони и точки, техниката на рефлексотерапия цели чрез масаж на тези зони и точки да подобри цялостното състояние на тялото и да свали напрежението от целия организъм.

Първостепенен ефект от рефлексотерапията е релаксацията, която води до подобряване на кръвоснабдяването и функциите на нервната система, възстановявайки хомеостазата на всички телесни функции на организма. Ключова дума за успешната рефлексотерапия е „хармония” – целта е организмът да бъде в синхрон и да работи нормално, като системите му хармонично да се допълват и да отстраняват чувството за отпадналост и неудобство.

Самата рефлексотерапия споделя много общи принципи с акупунктурата, но без да включва в себе си употребата на игли. Има благоприятно въздействие върху редица болестни състояния, като чрез натиск върху определени места от тялото (дланите, ушните миди, лопатките, областта на гръбначният стълб и др.) отстранява болката в други части, които рефлектират в съответната зона. Практиката показва, че ходилата реагират по – добре на натиск и са се установили като основна терапевтична област при прилагане на рефлексотерапия.

рефлексотерапия

Голям брой зони на стъпалото са поставени в особено рефлексно отношение към определени части на тялото и неговите органи. Обработването на стъпалата е особено ефективно при определени проблеми с опорно-двигателния апарат, гръбначния стълб, междупрешленните хрущяли, както и при смущения в дихателната и храносмилателната система. Лекувайки чрез рефлексотерапия тези важни зони, специалистите на „Център за масаж, кинезитерапия и физиотерапия FIZ“ ще Ви донесат не само облекчение, но и трайно подобрение и здравословни резултати.

Международният институт по рефлексотерапия държи на тезата, че през зоните на тялото, които завършват в рефлексните точки по ходилата и ръцете, постоянно протича енергия. Когато тази енергия се разнася безпрепятствено, ние сме здрави, но когато енергийният поток е блокиран вследствие на напрежение или запушване на пътищата, човек се разболява. Чрез масажирането на рефлексните точки по време на рефлексотерапия се премахват бариерите и се възстановява хармонията.

Поръчайте ваучер за подарък „Рефлексотерапия“ от тук:

Ваучер за „Рефлексотерапия“ – 30 мин.

59.00 лв.

Ваучер за „Рефлексотерапия“ – 30 мин.

използвани: (0/300)

Името на получателя
След завършване на поръчката, ще може да свалите ваучера

Удобство и комфорт

Ваучерите са валидни 365 дни след покупка. Гаранция FIZ

Описание

Ваучер за „Рефлексотерапия“ – 30 мин.

Запази час
0