Първи масаж

Какво да очаквате когато отидете на масаж за първи път?

 

Известно е, че масажът е най-приятният начин да се погрижите за здравето на своето тяло.

В случай, че за първи път отивате на масаж, център FIZ е идеалното място, където ще бъдете посрещнати от любезни рецепционисти, а уютната и модерна обстановка ще ви накара да се отпуснете. Ще се почувствате в сигурни ръце с професионалните ни терапевти, които имат богат опит и увереност при работа с клиенти.

Преди масажа

На първо място се уверете, че е подходящ момент да отидете на масаж. Отложете посещението си, ако имате температура, кожни раздразнения, обриви, незарастнали рани или скоро сте претърпели операция.

В дните преди масажа си пийте много вода.

Не яжте точно преди масажа.

Дайте си достатъчно време, за да пристигнете навреме и спокойно. Ако бързате и пристигате стресирани, ще отнеме повече време, за да влезете в спокойно състояние.

Разговор в терапевта

Преди и по време на масажа може да споделите с терапевта всичко, което смятате за важно относно здравословното ви състояние. Причините да започнете да ходите на масаж, колко активен живот водите, къде в тялото си чувствате напрежение и болка.

Уведомете терапевта върху кои области на тялото си бихте искали да работи, ако има зони, които трябва да избягва. Ако се притеснявате от събличането, обсъдете го с терапевта, който ще ви предложи няколко възможности. Не се страхувайте да обсъждате всякакви опасения или притеснения. Цялата информация, която давате е поверителна.

Терапевтът ще очертае какво ще се случи по време на процедурата и след това ще напусне стаята, за да можете да се съблечете до нивото си на комфорт.

Когато сте готови, легнете на масажната маса и се покрийте с оставените чаршаф или кърпа. Терапевтът ще почука преди да влезе отново.

По време на масажа

По принцип ще лежите на масажна маса, покрита с чаршаф или голяма кърпа. Уверете се, че ви е удобно и уведомете терапевта, ако не е. Кажете на терапевта, ако ви е студено, искате да сте покрити, не искате да докосва област от тялото ви, не харесвате музиката или изпитвате дискомфорт от техниката или как се прилага.

Не забравяйте да дишате, тъй като това ви помага да се отпуснете. По същия начин стягането на мускулите по време на масажа е контрапродуктивно.

След масажа

В края на масажа терапевтът ще напусне стаята, за да можете да се облечете насаме. Може да изчакате няколко минути на масата, докато сте готови да тръгнете.

Когато излезете от стаята за масаж и влезете в рецепцията, добра идея е да пиете вода, за да помогнете на тялото да се хидратира.

Ако е възможно, позволете си малко спокойно време след масажа и не се връщайте веднага на работа или други задължения.

Запази час
0