Масаж при дископатия

Между отделните прешлени на нашия гръбначен стълб се намират дисковете, чиято функция е да абсорбират сътресенията и да предпазват от сили на компресия, осигурявайки подвижността на гръбначния стълб и позволявайки ни да се сгъваме и усукваме. Най – често дископатия се получава от еднократно травмиране на гръбначния стълб, но напоследък се увеличава тенденцията дископатия да бъде предизвиквана от системно статично пренатоварване поради продължително седене в една позиция в изправено или седнало състояние.

Предотвратете оперативната намеса при дископатия

За лечение на дископатия не е задължително непременно да се стига до оперативна намеса, дори тя е рядко необходима. Прилагането на лечебен масаж от професионалист е изключително ефективен метод, с който да се облекчи болката и да се ускори оздравителния процес, по този начин възстановявайки нормалната функция на гръбначния стълб. Продължителното лечение с масаж може да предотврати развитието на дископатия в началните стадии, да подобри регенерацията, лекувайки засегнатото място (най – често това е поясната област), а в случай на неизбежна оперативна намеса да рехабилитира.

Масажите ще помогнат за бързото възстановяване

В добавка към масажа, ние от център FIZ Ви предлагаме и богат набор от упражнения при дископатия, с които да Ви помогнем по пътя на здравословното възстановяване. Чрез физиотерапия и масаж, нашите специалисти ще намерят идеалния баланс, с който да Ви бъдат максимално полезни при облекчаването на болката и ускоряването на лечебния процес. При нас Вие ще получите адекватна консултация спрямо Вашия проблем и индивидуална програма за лечение.

Дайте старт на близък човек в борбата с дископатията

Масажът е и идеалния подарък за мъж, в случай, че самият той се колебае дали да се възползва от мануалния метод на лечение – така ще му помогнете да се убеди сам в ефективността и ползите от лечебния масаж.

About Author

Запази час
0