Четири страхотни ползи на масажа през лятото

Четири страхотни ползи на масажа през лятото

Четири страхотни ползи на масажа през лятото

През лятото винаги пътуваме и се забавляваме повече и това е свързано с повече стрес за организма. Масажът е страхотен начин да се погрижим за своето тяло, когато то има нужда, в този толкова активен сезон. Ето четири основни причини, при които да изберем масаж като средство за релаксация и облекчение:

-Масажът е „Твоето време”. През лятото плановете и дейностите сякаш ни притискат повече. Децата са във ваканция и походите, пикниците и разходките в парка стават норма. Дори с приятелите правим много организации за забавления на открито. Масажът е страхотно извинение да получим малко време за себе си.
-Масажът компенсира увеличените физически упражнения. През лятото тренираме повече, движим се, бягаме, плуваме или се занимаваме с други физически дейности.Това е страхотно, но може да доведе до напрежение в тялото или травми. Масажът намалява болката и предотвратява схващанията.
-Масажът намалява подуването в крайниците и ставите. Лятната жега и влажност обикновено водят до подуване и дискомфорт поради статично натрупване на течности. Масажът може да помогне за увеличаване на притока на кръв, да намали подуването и да направи движението по-свободно, дори в най-горещите дни.
-Масажът освобождава съзнанието. Когато се чувстваме заети, стресирани и претоварени масажът ни помага лесно и приятно да преодоляваме тези моменти. Дори ходенето веднъж или два пъти месечно на масаж може да има големи ползи

Центрове за кинезитерапия и масажи FIZ
За повече информация и записване на часове: 0878 677 997
Адреси: FIZ 1 до НДК (ул. Петър Берон 5А) и FIZ 2 до Метростанция Сердика (ул. Лавеле 11)
Очакваме ви 😊

About Author

Запази час
0