Рефлексотерапия – масажът, който ще укрепи здравето Ви

Точковият масаж, наречен още рефлексотерапия, работи за доброто здраве на целия организъм

Принципът, че всички органи, системи и жлези в тялото се проектират върху зони и точки по него е в основата на рефлексотерапията – точков масаж, който въздейства именно върху тях, за да премахне напрежението от организма.

Първият и най – осезаем ефект от рефлексотерапията е цялостното отпускане на тялото, което подобрява кръвоснабдяването и всички функции на нервната система. Целта е постигане на хармония в организма, за да може той да работи синхронно и нормално, елиминирайки неприятното усещане за преумора и неудобство.

Как действа рефлексотерапията?

Точковият масаж има много общо с акупунктурата, но за разлика от нея при него не се ползват игли, а мануална обработка чрез натиск върху гръбначния стълб, дланите, лопатките и др., която влияе благоприятно при редица болестни състояние, отстранявайки болката в други зони на тялото, рефлектирани в третираната зона. Основна терапевтична област, доказана от практиката, са ходилата, тъй като реагират най – добре при натиск.

Зоните на стъпалото са в специфично рефлексно отношение с други части на организма и неговите системи. При точков масаж на ходилото се постигат отлични резултати при дисонанс в гръбначния стълб, смущения в храносмилателната и дихателната система и нарушени функции на опорно-двигателния апарат.

Ние вярваме, че рефлексотерапията винаги помага

В център за масаж FIZ София Вие можете да получите индивидуална консултация от нашите специалисти и да се възползвате от професионално приложена рефлексотерапия, за да започнете лечебния процес, който да възстанови хармонията в тялото Ви. Ние извършваме процедурите в уютна и удобна атмосфера в център на София, а в случай, че нямате възможност да ни посетите лично, нашите масажисти могат да Ви посетят във Вашия дом или офис, за да проведат масажния сеанс.

Център за масаж FIZ София Ви очаква – нека бъдем здрави и живеем хармонично и с удоволствие от движението – заповядайте още днес!