Ползите от спортния масаж

За спортните натури - специален масаж от FIZ.bg

Масаж специално за спортните натури

Ако спортувате активно е доста вероятно да сте запознати с рисковете на интензивните тренировки. Физическите усилия, необходими за всяка спортна активност – от поддържането на форма до практикуването на конкретен спорт – се отразяват на тялото и затова след продължително натоварване се чувстваме отпаднали и имаме нужда от възстановяване.

Спортният масаж предлага точно това – ускоряване на възстановителния процес чрез дълбокотъканни техники, които да тушират напрежението и да успокоят мускулите Ви, същевременно тонизирайки цялостно не само натовареното място, но и цялото тяло. Разбира се, спортния масаж може да бъде и локален, на кокретна част от тялото, в случай на болка или травма а и като превантивна мярка при претоварване на съответната група мускули.

Кога да се възползваме от спортен масаж?

Спортен масаж може да се прилага и преди Вашата тренировка или спортна дейност, като в този случай той спомага за загряването на мускулите и вкарването им в „бойна готовност”, за да бъдат в кондиция и да се избегнат травми и болка в следствие на натрупано напрежение. Загрявайки с масаж преди да спортувате Вие се застраховате срещу неприятно схващане, нежелани болки и по – тежки оплаквания по време и след края на спортната Ви активност.

Спортувайте и се усмихвайте с помощта на масажа

Ние от център за масаж, кинезитерапия и физиотерапия FIZ София добре знаем от какво точно се нуждае спортната индивидуалност и подхождаме с професионализъм и усмивка към всеки един спортен масаж – бил той преди или след физическото натоварване, на което сте подложили тялото си. Нашите масажисти ще ви помогнат да се отпуснете или пък да загреете за действие – в зависимост от това от кое Ви е необходимо. При нас можете да се насладите не само на експертни спортни масажи от специалисти в областта, но и на приятна обстановка и любезно отношение – за да посрещнете следващото спортно предизвикателство заредени и в кондиция!