Някои митове за масажа

Всеки, който поне веднъж се е възползвал от професионален масаж в ръцете на експерт, знае много добре положителните ползи от него. За масажа обаче витаят и някои доста популярни митове, които смятаме да развенчаем още сега – за да можете освен доволни, здрави и във форма да бъдете и информирани и наясно с услугите, които ние Ви предлагаме.

Аз съм здрав/здрава, нямам нужда от масаж

Не е необходимо да имате оплакване, за да ползвате масажни услуги. Укрепването на здравето Ви, свалянето на стреса и напрежението, релаксирането, подобреното кръвообръщение и цялостното feel-good усещане са все резултати от класическия масаж и ще Ви поддържат във форма до следващия сеанс.

Оплакването ми е прекалено сериозно, за да може един масаж да ми помогне

Ефектите от лечебния масаж са незаменими в много случаи – след тежка операция, при заболяване на дихателните пътища, при сериозни травми вследствие на претоварване и още много други. Той е идеалното допълнение към вече предписаното лечение в ръцете на специалист може да бъде и оръжие срещу всекидневните болежки – като главоболието например.

С масаж няма как да се свалят килограми

Само с масаж наистина няма как да се отървем изцяло от излишно тегло, но антицелулитния масаж е страхотно средство за стягане и оформяне на кожата при рязко отслабване. Също така е идеалното допълнение към Вече изграден хранителен режим и активно спортуване, тъй като не само ще Ви стегне, но и ще Ви помогне да релаксирате след тренировка.

Масажът изисква много време, с което аз не разполагам

Ако наистина сте претоварени и нямате свободно време, то масажът може да дойде при Вас! Център за масаж, кинезитерапия и физиотерапия FIZ София извършва посещения и в дома и на работното място.

По – добре да се възползвам от по – продължителен масаж за по – голяма ефективност, отколкото от няколко по – къси

Това не е непременно така. Интензитетът и продължителността на масажа зависят от конкретното оплакване и от организма на клиента и могат да варират – точно затова Ви е необходима помощта на масажен специалист, който да Ви насочи и да помогне в избора на подходящ масаж.

Предубежденията за масажа са много и невинаги съвпадат с истината. Ние от масажен център FIZ София сме тук, за да ги опровергаем и да Ви изненадаме приятно!