Терапия „Канела и портокал“

– Пилинг за цяло тяло с портокал, кафява захар и канела  Терапия „Канела и портокал“

Пилингът се нанася върху тялото с масажни движения с цел отстраняване на мъртвите клетки от повърхността на кожата, което прави тази процедура изключително подходяща за зимата, тъй като позволява на тялото да „диша“ свободно под дебелите зимни дрехи.

– Маска за цяло тяло
Маската спомага за извличането на токсините от кожата и за нейното  ревитализиране и реминерализация.

– Релаксиращ масаж с елементи на ломи-ломи масаж с масла от портокал и канела. 
Релаксиращият  масаж  помага за “презареждане на силите“, като премахва умората и стреса от ежедневието. Съчетан с елементи от ломи-ломи , този масаж спомага да се отърсите от напрежението и да се отпуснете. Това никак не е за подценяване, тъй като стресът стои в основата на много от сериозните здравословни проблеми.
Релаксиращият  ефект се постига ,благодарение на ритмичните плавни движения на масажът ломи-ломи , без прекален натиск. Съчетанието от различни техники допълнително спомага отпускането на мускулатурата. В тази терапия, техниките се изпълняват както с върха на пръстите, така и с цяла длан или предмишница. Често се третират две части на тялото едновременно, за постигане на цялостно отпускане. В повечето случаи, усещането от този масаж е като от движение на (нежни) вълни върху тялото. Използването на етерични масла не е за пренебрегване и имено за засилване на сетивността ,се добавя и топло масло с аромат на портокал и канела.
Ароматът на портокала има силно успокояващо действие и е много подходящ при състояния на стрес и напрежение. Това етерично масло е подходящо за всякакъв тип кожа, като спомага повишаването на еластичността и. На много места портокаловото етерично масло се споменава, като“ Тоник за успокояване на нервите“ . Подпомага отпускането и регенерирането на организма. Често се ползва като„антидепресант“ в ароматерапията. Освобождава ума от натрупани негативни мисли, може да се каже, че внася „слънчеви лъчи“ и топлина в съзнанието. Повлиява добре лимфната система и спомага детоксикацията , подпомага имунната система. Много добре се съчетава с етерично масло от канела, която от своя страна е известна като отличен боец против умствена умора. Особено подходящо е при физическо изтощение, чувства на депресия и слабост. Действа стимулиращо на организма в състояния на простуда и грип.

Времетраене и цена: 100-120 мин. – 119 лв.