Физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапия и рехабилитация

 

В основата си, физиотерапията се занимава с излекуването на нарушения в двигателния баланс и установяването на мобилност, функционалност, здравословен начин на живот и двигателен потенциал чрез специални техники и упражнения, подредени в индивидуална програма, съобразена с нуждите на конкретния човек.

Физиотерапевтите работят не само в случаи на вече появили се болки или липса на мобилност поради инциденти или заболявания, но и като активно предотвратяват загубата на двигателни функции (и други физически състояния, ограничаващи движението) още преди да се е появила чрез разработването на фитнес и уелнес ориентирани режими за по – здравословен и активен начин на живот. Не е задължително да страдате от някаква контузия или болест, за да се възползвате от благоприятните ефекти на една физиотерапия – тя може да Ви помогне да си изградите здравословни навици и да поддържате режим, който да подобри тонуса и здравето Ви през цялата продължителност на живота.

Рехабилитационните програми от друга страна работят специфично за нормализирането на функциите на организма при увреждания в следствие на заболявания или инцидент и спомагат за по – бързото му възстановяване. Особено полезни са след претърпяването на операция или при продължителни боледувания, които по някакъв начин са нарушили Вашето нормално състояние. Рехабилитацията също така спомага за достигането на оптимална функционалност след като процеса по възстановяване е завършен, по този начин увеличавайки устойчивостта Ви и намалявайки риска от повторна травма. Комбинирана с физиотерапия предразполага към по – бързи и по – ефикасни резултати.

Често физиотерапия и рехабилитация вървят ръка за ръка, лекувайки и същевременно изграждайки по – силен и по – устойчив организъм, помагайки ни за да живеем здравословно и да се чувстваме комфортно в собствените си тела чрез модерни и доказани методи, прилагани в индивидуално изградени програми, съобразени със спецификата на всеки един от нас.

Запази час
0